Diverse planken in steigerhout, scheephout en bardage

Leontine Van Leeuwen biedt ook tal van houten planken aan om de mooiste eigen realisaties mee te maken. Nieuw en gebruikt steigerhout, scheepshout, bardage voor gevelbekleding : planken die u zelf kunt afhalen in onze verschillende depots in België.

Gebruikt of nieuw steigerhout, om zelf prachtige terrassen en tuinmeubelen mee te maken

Het is momenteel helemaal in om met steigerhout te werken. Steigerplanken zijn de planken die gebruikt worden in bouwstellingen, en het betreft dikke houten planken die specifiek geselecteerd werden wegens hun zeer massieve eigenschap.

Steigerhout is gemaakt van vurenhout, wat hout is van de fijnspar. De natuurlijke kleur van dit hout is lichtgeel, maar onder invloed van regen en zon wordt het al snel lichtgrijs.

Gebruikt of nieuw steigerhout voor de mooiste look

U kunt zowel kiezen voor nieuw als voor gebruikt steigerhout, en in beide gevallen betreft het hout aan een zeer interessante prijs. Nieuw steigerhout is nog ruw en heeft eerst een lichtgele kleur, maar verkleurt vrij snel naar grijs. Gebruikt steigerhout is al licht grijs en is door het gebruik in bouwstellingen al glad geschuurd. Meestal hebben steigerplanken een dikte van 3,2 tot 3,5cm.

Tal van realisaties mogelijk met steigerplanken

Steigerhout is zeer gewild voor de vervaardiging van terrasvloeren, mooie binnenwanden, buitenschuttingen, deuren en design tuinmeubels. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten, de mogelijkheden met steigerplanken zijn eindeloos. Rechts vindt u verschillende foto's van realisaties gemaakt door klanten. Klik op een foto en doorloop ze allemaal.

Prachtige donkere scheepsplanken voor terrassen, grondkeringen, afboordingen

Scheepsplanken zijn 4 à 5 cm dikke planken afkomstig uit het ruim van schepen, en vervaardigd in azobé, een zeer harde en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen water. Het is dan ook ideaal voor het aanleggen van prachtige houten terrassen of originele afboordingen en afbakeningen in de tuin.

Bardage voor een zeer isolerende houten gevelbekleding van uw woning

U wenst uw gevel een natuurlijk aanzicht te geven of uw woning te voorzien van een extra isolatielaag ? Een houten bardage leent zicht hier perfect voor, met planken die netjes in elkaar passen. U kunt de planken vervolgens in hun natuurlijk uitzicht laten, maar u kunt ook spelen met de mooiste kleuren.

U bent op zoek naar origineel hout om uw eigen creativiteit de vrije loop te laten ? Op zoek naar planken voor het aanleggen van een terras ? U wenst uw buitengevel te bekleden met een houten gevelbekleding ?

Bekijk even de verschillende afmetingen en prijzen in onze prijslijst die wekelijks wordt aangepast. U kunt vervolgens zelf alle houten planken afhalen in één van onze meerdere depots in België maar we kunnen u ook thuis leveren. Voor een levering, gelieve ons even een prijsvraag te sturen per mail.